Ugrás a tartalomhoz
info@keresz.hu+36 30 086 66 37

Tisza-tó kerékpártúrák

A Tisza-tó kerékpárút az árvízvédelmi töltésen – ismertebb nevén a gáton –, többnyire jó minőségű aszfaltúton vezet. Biztonságban, védett útvonalon tudsz kerékpározni, hiszen itt az év jelentős hányadában a gépjármű forgalom korlátozott. Mindössze a szezonon túl, ősztől tavaszig találkozhatunk valamivel több autóval ezeken a részeken.

A kerékpárút két nagyobb körre osztható. Mindkét szakasz egyaránt 65-65 km-es hosszú, ezek külön vagy egyben is éppúgy bejárhatók. A terep könnyű, emelkedő nincs, így menetközben lehetőséged van megcsodálni a természetet. A víz az egyik oldalon, szántók, változatos erdők a másik oldalon.

Ha letérsz a kerékpárútról, néhány pár kilométeren belül a környékbeli településeket is felfedezheted. Kellemes, nyugodt tempóban nézelődsz, a családdal, barátokkal, megállva, beszélgetve, vagy a határaidat feszegetve teljesítmény túrázol. A választás rajtad áll. S ha kérdeznéd, a legjobb Tisza-tó köridő a 65 km-es szakaszon 1 óra 20 percen belüli! Mit gondolsz, menne Neked is? Megér egy próbát – vagy egyszerűen csak válaszd a lazulós tekerést.

Saját bicajt hozol, vagy bérelsz, az élmény ugyanaz. Ám bármerre is indulsz a tó körül, egy könnyed pihenőre mindenképp iktasd be a Kérész Központot.