Ugrás a tartalomhoz
info@keresz.hu+36 30 086 66 37

Gyaloglás

A Tisza-tó környéke és a Hortobágy rengeteg lehetőséget kínál könnyű gyalogtúrákra egész évben, ahol a természet szépségét és a környék kulturális örökségét is felfedezhetjük. Az Alföld könnyű terep a gyalog túrázóknak vagy futóknak. Akár a gáton vagy a réteken, mezőkön terveznek túrázni akár az ártéri erdőkben, a térség remek lehetőséget kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Sok más túratereptől eltérően, itt évszakonként változik, hogy hova lehet és érdemes bejutni. A tavasztól őszig vízzel fedett, járhatatlan ártér télen az alacsony vízszint és a fagyott föld hatására megnyílik a túrázók előtt.

A túraútvonalak mindegyike egyedülálló és izgalmas élményeket kínál a Tisza-tó környékén és a Hortobágyon. Fontos azonban előre tervezni, s amennyiben szükséges, helyi túravezető segítségét kérni a terület helyismeretéhez és a biztonságos kiránduláshoz.

A Hortobágy és a Tisza-tó területének jelentős része természetvédelmi terület, NATURA 2000 oltalom alá esik. Az év meghatározott időszakában a terület részben a látogatók elől elzárt, vagy kizárólag vezető segítségével, a kijelölt útvonalakon járható be.

Futás

A tó környéke kiváló helyszín a futás és gyaloglás szerelmeseinek. A part vonalát követő gáton a lenyűgöző kilátás végig velünk marad. A tavaszi és nyári hónapokban a virágzó növények és a tavon költő madarak teszik még varázslatosabbá a futást. Ősszel színpompás ártéri erdőket, nádasokat követve hajszolhatjuk magunkat a jóleső fáradtság felé.

Az ártéren ősztől-tavaszig gyakran vezetnek túrákat, megfelelő jégtakaró esetén még a vízzel borított területeken is átkelhetünk.

Sport előtt, sport után, köztes pihenőpontként beiktatva, nálunk megtalálod a helyed. A zárt, kamerás parkolóban biztonságban tudhatod az autódat, de ha épp elektromos autóval vagy kerékpárral érkezel, a sport alatt a töltésről is gondoskodhatsz.