Ugrás a tartalomhoz
info@keresz.hu+30 086 66 37

Rólunk

Tovább

A Kérész Öko- és Aktív Turisztikai Központ a Tisza-tó fővárosában, Tiszafüreden, a Holt-Tisza gyönyörű kanyarulatában, közvetlen a tó partján, örömmel vár minden természetszerető látogatót 2024. májusától.

Kialakításakor egy célt tűztünk ki magunknak. Izgalmas, valóban tartalmas, négyévszakos vonzerővel gazdagodjon a Tisza-tó turisztikai kínálata. Sokszínű szolgáltatásai révén a családok, baráti társaságok, a sport szerelmesei, a kerékpáros- vagy vízitúrázók számára egyaránt vonzó programokat kínál, de céges és szakmai csoportok éppúgy megtalálják itt számításaikat.

A Kérész Központ elkötelezett amellett, hogy valódi élményt nyújtson. Interaktív elemekben bővelkedő, közel egy órás program várja a látogatókat – egyedülálló szolgáltatásokkal. A kérészek életét szemléltető 3D-s VR (virtuális valóság) teljes panorámát kitöltő bemutatója, a futurisztikus digitális homokozó, a Tisza-tavat és közvetlen környezetét megismertető babzsák mozi, a különböző tematikát felvonultató túraajánlatok, a szervezett szakvezetések mind az élményekben gazdag szórakozást – és természetesen a játszva tanulást – szolgálják.

Az épületben a Holt-Tiszára néző, teraszos Kérész Büfé várja a vendégeket. Mellette a 80 fő elhelyezésére alkalmas konferencia-, kiállító- és rendezvénytér biztosítja az optimális helyszínt. Ugyanakkor közösségi irodaként is működő, valamint csoportos foglalkozásokra, workshopra egyaránt alkalmas tárgyalók is rendelkezésre állnak.

Rendkívüli panorámát biztosít az épület számos terasza, ahol pihenés, feltöltődés közben élvezhetjük a Tisza-tó vizének páratlan nyugalmát – itt, a tó egyik legvédettebb öblében.

A Kérész Központ bázisként szolgálhat a környéket bebarangolni kívánó gyalogos, kerékpáros, vízi, vagy akár buszos túrázók számára, de ugyanúgy alkalmas rendezvények és csapatépítő összejövetelek megtartására is. Az épület közvetlenül a vízparton található, saját úszóműves stéggel és – a Kérész Központ szolgáltatásait igénybe vevők részére ingyenes használatú – kikötővel.

A központ lelkes és ambiciózus csapata célul tűzte ki a Tisza-tó térségének népszerűsítését, és az egész régiót átfogó turisztikai élménykínálat összeállítását, beleértve a Hortobágy és a Hortobágyi Nemzeti Park természeti csodáinak megismertetését.

Elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság mellett. A központ a legkorszerűbb energetikai megoldásokat ötvözi, melynek köszönhetően az épület passzívházként működik, a saját maga által megtermelt energiát használja. De a mindennapok során, a legapróbb dolgokban is a zöld szemlélet érvényesül.

A Kérész Központ szlogenje egyben a missziója is: „Az életünk a Tisza-tó!”

Nyitás 2024. májusban. Részletek hamarosan!

 

KÉR-ÉSZ-TÉR

Tovább

A Kérész Központ kiállítóterében egyórás, aktív időtöltésre alkalmas, interaktív program várja a látogatót. Igazi kuriózum Közép-Európa legnagyobb digitális homokozója – gyerekek és felnőttek számára nemkülönben. Különleges élményt nyújt a kérészek életéről szóló 3D-s VR (virtuális valóság) bemutató, melyet a kérészek ihlette egyedi függőfotelekben, 360°-os látványban élvezhet a látogató.

Négyállásos madárlesben, professzionális eszközökkel figyelhető meg az élővilág. Helyet kapott egy minikiállítás, melynek témája a Tiszát fenyegető szennyezőforrások, a fennálló problémák kezelése. Az egészséges, tiszta folyó léte nemcsak természetvédelmi kérdés, hiszen számos formában, mi emberek is függünk tőle.

A természetismereti bemutató terem digitális mikroszkópokkal és nagyméretű kijelzőkkel biztosítja a tudományos időtöltést. A természetfotós műhely hiánypótló, a túrák előtt és után a technikai részletekben is lehetőséget ad elmerülni.

A kézműves és egyéb oktató programok számára egy külön e célra kialakított térben várjuk az érdeklődőket, legyen szó bármilyen korosztályról.

BABZSÁK MOZI

Tovább

A tó ezernyi arcáról a Tisza-tó természeti értékeit bemutató kisfilm ad ízelítőt – mindezt hátradőlve, kényelmes, puha babzsákon élvezheted. A táj és a tó kivételes természeti értékei meseszép rövidfilmen elevenednek meg. A természet szépségét – H. Vecsey Miklós közreműködésével – a négy évszakon átívelő dokumentumfilm tárja elénk.

A 20 fő befogadására alkalmas vetítőteremben új arcát mutatja meg a Tisza-tó és közvetlen környezete. A vidék sokoldalúságát, megannyi felkeresésre váró, izgalmas látnivalót és számolatlan különleges helyet ismerhetünk meg a filmnek köszönhetően.

Látogatásunk a dokumentumfilm megtekintésével kezdődik, mely által kissé lelassulhatunk és megérkezünk abba a varázslatos világba, melyet a Tisza-tó tud számunkra nyújtani.

 

Természetbúvár labor

Tovább

A bátor és kíváncsi felfedezőket jól felszerelt laborral várjuk.  Az akár iskolai foglalkozásokhoz is igénybe vehető természetismereti bemutató teremben digitális mikroszkópok és kijelzők segítik a Tisza-tó élővilágának aprólékos megfigyelését. Korszerű és látványos eszközeivel az iskolás korosztály mellett a felnőtt érdeklődők számára is tartalmas szórakozást ígér.

Természetfotós műhely

Tovább

A természetfotózás szerelmesei éppúgy megtalálják számításaikat a Kérész Központ kínálatában. Felkészült és sok éves tapasztalattal rendelkező munkatársaink segítenek eligazodni a kültéri fotózás rejtelmeiben, bemutatják, valójában mire képes az okostelefonunk fotó funkciója, és rengeteg hasznos tanáccsal látnak el, hogy a következő képek valóban díjnyertesek legyenek. Lehetőség van hajnalban, vagy akár épp szürkületkor természetfotózásra, szárazföldi vagy vízi programok keretében egyaránt, legyen szó akár nagyobb társaságról, vagy egyéni, személyre szabott megoldásról.

Rendezvényterem

Tovább

A multifunkcionális, 80 fő befogadására alkalmas konferencia- és kiállítótér különlegessége, hogy hatalmas üvegfelületein át páratlan panoráma nyílik a Holt-Tiszára. A rendezvénytér közvetlen összeköttetésben áll a fedett fogadótérrel és a kikötővel is. Nagyobb társaságok számára, céges csapatépítők vagy iskolai programok megszervezéséhez – igény szerint – az épület többi helyisége is rendelkezésre áll.

Részletes információkért és személyre szabott ajánlatunkért keress bennünket bizalommal: rendezveny@keresz.hu

Közösségi iroda

Tovább

A kellemes hangulatú, 4-6 fő befogadására alkalmas közösségi irodák tárgyalások, megbeszélések, workshopok helyszínéül szolgálhatnak. Szélessávú wifi és nélkülözhetetlen irodai szolgáltatások segítik a hatékony munkát és biztosítanak stabil hátteret az üzleti megbeszélésekhez. A tárgyalópartnerek mindeközben kávékülönlegességekkel és apró finomságokkal frissülhetnek fel a Kérész Büfében – és természetesen felár nélkül élvezhetik az öböl csodálatos panorámáját, az év minden évszakában.

Kikötő és plázs

Tovább

A Kérész Központ közvetlenül a Holt-Tisza partján, meseszép öbölben, lenyűgöző természeti környezetben épült fel, amely önmagában is vonzóvá teszi egy emlékezetes kiránduláshoz. Saját kikötője számos további lehetőséget rejt magában. A Kérész Központ valódi vízi bázisa lehet a tó felfedezésére induló kajak-kenu túráknak, de kihagyhatatlan megállóhelyként is funkcionál a környéket érintő vízitúrázók számára.

Időszakos kiállítás

Tovább

A Kérész Központ adottságainál fogva teret biztosíthat időszakos kiállítások megrendezésére. Feltörekvő művészeknek, lelkes fotóamatőröknek, kortárs festőknek vagy épp grafikusoknak egyaránt alkalmuk nyílhat kreativitásuk, munkásságuk bemutatására, melyet optimális feltételek mellett, biztonságos keretek között tehetnek meg. Bármely tematikus elképzelésre nyitottak vagyunk, legyen szó egyedi megoldásról, vándorkiállításról, akár egyszeri vagy időben hosszabb bemutatásról. Örömmel segítünk kibontakozni és megnyílni az értő és kíváncsi közönség előtt.

A művészet iránt elkötelezetten várjuk az elképzeléseket az alábbi e-mail címen: info@keresz.hu

Kérész Büfé

Tovább

Az élménydús programok után minden utazó és vándor megéhezik egyszer. Nálunk nem csak emlékekkel töltődhetsz fel, hanem egyedi ételkínálatunknak köszönhetően az étvágyad is csillapíthatod. Jégbe hűtött frissítők, finoman illatozó kávékompozíciók, ízletes szendvicsek, és persze az elmaradhatatlan édességek is várnak – program előtt, program után, akár a munkából hazafelé tartva, vagy épp egy nagyszerű hétvége részeként.